İleri Ortaokulu

Vizyon: Mersin İleri Ortaokulu olarak Öğrencilerimizin; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını,  Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.

Misyon: Mersin İleri Ortaokulunda; Başarıda güvenli bir ortamın gereğine ve Ben yerine Biz anlayışının etkin olduğu güvenli bir ortamın gereğine inanılır, Yönetici, öğretmen, veli, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerin işbirliği ile okulu, çevrede ve bölgede model yapma inancıyla çalışılır, Öğrencilerin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan "Türkiye Cumhuriyeti´ne" bağlı görev ve sorumluluklarının bilincinde ve bunları davranış haline getirilmiş bireyler olarak yetişmelerine özen gösterilir, Öğrencilerin, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve Anayasa da ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik ve lâik davranışları benimseyen, beceri düzeyi yüksek bir Türk Vatandaşı olarak yetiştirilmeleri sağlanır. Okulumuz çalışmalarında tüm personeli, velisi ve çevresi ile bu ilkeleri hedef almıştır. Çalışmalarımızda okul Koruma Derneği ve Okul Aile Birliği de uyum ile bir şekil ve katkıda bulunmaktadır. Okulumuzdan beklenen başarıya ulaşmak için tüm imkânlar kullanılmaktadır.

Başarılar: Yağmur GÜNAY Dış Tic.Müs.-İhracat Türkiye 1. Kom. Cengizhan KURTARAN İsrafı Önleme İl 1. Şiir Mustafa KARATAŞ Veremle Savaş İl 1. Kom. Dilara GÜLTEKİN RTÜK. Televizyona Mektup İl 1. Kom. Yağmur AKAR Turizm İl 3. Şiir Sema ÖZDEMİR Öğretmen İl 3. Şiir Ayçanur OKTAR İstiklal Marşı’nı Okuma İl 2. Şiir Kadir KIRMA Jandarma İl 2. Şiir İlayda OKAN Eskrim İl 2. Spor İrem DEMİR Artistik Cimnastik İl 3. Spor Hentbol Takımı Erkekler Yıldız İl 2. Spor Gülcan UYAR Anneler Günü İl 3. Kom. O.Samet UYAROĞLU Deniz Yelkenciliği İl 1. Spor Mehmet Can ÖZ Cumhuriyet(Şiir Okuma) İl 1. Şiir Özge Zeynep KIVRAK İnsan Hakları İl 1. Şiir Büşra YANGIN İnsan Hakları İl 3. Kom. Zeynep AŞICIOĞLU Kızılay İl 2. Resim Ceren ÇİFTÇİBAŞI 10 Kasım ATATÜRK Okul 1. Resim Mehmet Can ÖZ Mersin´in Kurtuluşunun 88.Yıl İl 1. Kom. Tuğçe DURU Mersin´in Kurtuluşunun 88.Yıl İl 3. Şiir Burçin ÖZEKEN Türk Kültüründe VEVRUZ İl 2. Şiir Burçin ÖZEKEN Gelir İda. Md. Vergi Konulu İl 1. Şiir

Saatler: 07:00 / 18.30
Isınma: Klima
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0324 2371230 (Santral)

WEB - https://mersinileriortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Camii Şerif M. İstiklal C. No13/A Akdeniz / MERSİN

Yerleşim Yeri - İl Merkezi

Adres - Camii Şerif M. İstiklal C. No13/A Akdeniz / MERSİN

Ulaşım Okulumuza Mersin´in her yerinden minibüs, otobüs ile ulaşabilirsiniz. Mersin Tren Garına yürüyerek 5 dk mesafededir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz İl Merkezinde Bulunmaktadır.